Arbeidsrecht advocaat in Eindhoven
Bel vrijblijvend: 040 - 799 99 47
Home > Arbeidsconflict
ziekte eindhoven

Arbeidsconflict in Eindhoven

Arbeidsconflict door ziekte

Bij langdurige ziekte van de werknemer kan er een arbeidsconflict ontstaan. De werkgever wil de werknemer zo snel mogelijk weer aan het werk, omdat het anders geld kost. Maar door de ziekte kan dit niet. Bent u langdurig ziek en wilt u uw rechten en plichten weten? Dan is het heel verstandig om iemand in te schakelen die gespecialiseerd is in arbeidsrecht. U heeft namelijk een aantal re-integratieverplichtingen, zoals passend arbeid verrichten en meewerken aan het opstellen, evalueren en bijstellen van een plan van aanpak. Voor meer informatie over uw rechten en plichten tijdens ziekte, kunt u terecht bij onze advocaten uit Eindhoven. Wij staan u graag te woord.

Opzegverbod bij ziekte

In de eerste twee jaar dat u ziek bent, geldt een zogenaamd opzegverbod. De werkgever mag u niet ontslaan. In het kader van de Wet Poortwachter wordt er wel alles aan gedaan om u weer aan het werk te krijgen. Ontslag tijdens ziekte is in principe niet mogelijk, uitzonderingen daargelaten. In enkele gevallen kan uw arbeidsovereenkomst via de Kantonrechter ontbonden worden. Het moet dan gaan om een reden die geen verband houdt met uw ziekte. Heeft u een vakkundige advocaat nodig die u advies kan bieden over wat u moet doen bij ziekte? Voor professionele hulp in Eindhoven en in de omgeving van Eindhoven kunt u bij ons terecht.

Overige conflicten

Naast ziekte zijn er natuurlijk nog veel meer oorzaken die kunnen leiden tot een arbeidsconflict. Heeft u een geschil met uw werkgever of werknemer? Wacht dan niet langer, maar schakel juridische hulp in. Want een conflict op werk kan grote gevolgen hebben!