Arbeidsrecht advocaat in Eindhoven
Bel vrijblijvend: 040 - 799 99 47
Home > Ontslag
ontslag eindhoven

Ontslag in Eindhoven

Ontslag gekregen in Eindhoven?

Heeft u ontslag gekregen en denkt u dat dit onterecht is? Of wilt u weten wat uw rechten en plichten zijn? Neem dan een professionele jurist in de arm om u professionele begeleiding te bieden. Bij ontslag wordt de arbeidsovereenkomst beëindigd, maar hier zijn strikte regels aan verbonden. Er zijn vier manieren waarop de arbeidsovereenkomst beëindigd kan worden:

  • doordat het arbeidscontract wordt opgezegd;
  • door ontbindingsuitspraak van de Kantonrechter;
  • door beëindiging arbeidscontract van rechtswege;
  • met wederzijds goedvinden.

Heeft u ontslag gekregen in Eindhoven of in de buurt van Eindhoven en heeft u juridische hulp nodig? Neem dan contact op met Advocatenkantoor Eindhoven. Wij staan u graag bij.

Wat te doen bij dreigend ontslag

Stel u denkt ontslag te krijgen. Wat is nu verstandig en belangrijk om te doen? Bereid het gesprek ten eerste goed voor, zo komt u niet voor verrassingen te staan. Verzamel alle mogelijke gegevens over uw functioneren, zodat u uw woordje klaar heeft. Laat daarnaast nooit blijken dat u zelf weg wilt. Vraag als laatste advies aan een juridisch specialist voordat u instemt met een ontslagregeling. Hij of zij kan u alles vertellen over uw rechten en plichten, zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Let op! Per 1 juli gelden er nieuwe regels binnen het ontslagrecht door de nieuwe Wet Werk en Zekerheid. De ontslagprocedure verandert en de ontslagvergoeding maakt plaats voor een transitievergoeding. Er geldt voor kleine bedrijven en oudere werknemers nog wel een overgangstermijn. Lees hier meer.